Ostali pečkarjiPODLAGE:
-Kutina MA Drevo zraste okrog 2,5m in ne rabi opore. Razdalja med drevesi je nekje 2m.
-Včasih se, zaradi slabe kompatibilnosti, na MA najprej cepi hruška posredovalka (Pastorjevka), potem pa posamezna sorta.

SORTIMENT
SORTIMENT JE NAPISAN V ZAČETKU SEZONE (JESEN) IN VELJA DO KONCA SEZONE (POMLAD). NA ZAČETKU SEZONE SO VSE SORTE  NA ZALOGI, NA KONCU SEZONE PA NE. ZA INFORMACIJE O ZALOGI PROSIMO POKLIČITE!
INFORMACIJE O POSEBNIH ZAHTEVAH RASTLINE, SKICO SAJENJA ALI ŠKROPILNI PROGRAM DOBITE PRI NAS.
SORTIMENT JE VSAKO SEZONO MALO DRUGAČEN.


nashySlika

Sorta

Podlaga

Čas zorenja

Kratek opis

KOSUI

MA+pos., sejanec

sredina JUL.

Rast je šibka, vstop v rodnost je hiter potem pa redno in obilno rodi. Ni občutljiv na bolezni. Plod je srednje debel, okroglasto sploščen, z srednje debelo, suho, hrapavo povrhnjico. Meso je čvrsto, zelo sočno, sladko in aromatično.

SHINSEIKI
MA+pos.
sredina JUL.
Rast je šibka do srednje bujna. V rodnost preide hitro, potem pa redno in dobro rodi. Je odporna na bolezni.
Plod je srednje debel do debel, okroglast, svetlo rumene barve in z gladko povrhnjico. Meso je čvrsto, zelo sočno, kiselkasto osvežujoče.
BENITA
MA+pos.
sredina JUL.
Rast je bujna in pokončna. V rodnost preide hitro, potem pa dobro in redno rodi (potrebno je redčenje). Je križanec nashija in evropske hruške in je odporna na bolezni.
Plod je srednje debel do debelin je rumeno rjave barve. Od nashija je prevzel tipično aromo, sočnost in hrustljavost, od evropske hruške pa trdoto, težo plodu in pa skladiščno sposobnost (traja 2-3 mesece pri pravočasnem obiranju).


kutina


Slika

Sorta

Podlaga

Čas zorenja

Kratek opis

MAMUT

MA

sredina OKT.

Rast je šibka do srednje bujna. Rodnost je srednje dobra in redna. Je samoopraševalka. Drevo je zanimivo zaradi velikih listov in velikih cvetov (lahko je kot okrasno drevo na vrtu). Plod je debel, bolj hruškaste oblike. Primerna je za kompote.

RONDA

MA

sredina OKT.

Rast je bujna, drevo pa ima lepe zelene liste. Plodovi so debeli, okroglasti, rumeno zeleni in zelo težki. Primerna je za predelavo v sok ali marmelade.

VRANJA
MA
sredina OKT.
Rast je srednje bujna in ima lepe temno zelene liste.
Plodovi so debeli in zelo podolgovato hruškaste oblike, rumeno zeleni in značilen vonj kutine. Plodovi vsebujejo veliko sladkorja, zato je soeta dobra za kuho žganja.


nesplja


Slika

Sorta

Podlaga

Čas zorenja

Kratek opis

DOMAČA

MA

konec DEC.

Rast je šibka in zelo rogovilasto razvejana. Ni občutljiva na bolezni in nizke temperature, uspeva tudi na manj sončnih legah. Plodovi so drobni do srednje debeli. Za jest je pozimi po tem, ko na drevesu zmedi. Takrat je meso mehko, zelo sladko in z tipično aromo.


skors


Slika

Sorta

Podlaga

Čas zorenja

Kratek opis

SKORŠ

MA

DEC.

Rast je bujna in pokončna. Drevo je zanimivo tudi zaradi lepih razčlenjenih listov. Plodovi so drobni do srednje debeli. Plodovi so užitni konec jeseni ali pozimi. Takrat so za jest, za kuho jedi, marmelade, žganja, sadjevca.Design downloaded from free website templates.