PosebnostiSORTIMENT

SORTIMENT JE NAPISAN V ZAČETKU SEZONE (JESEN) IN VELJA DO KONCA SEZONE (POMLAD). NA ZAČETKU SEZONE SO VSE SORTE  NA ZALOGI, NA KONCU SEZONE PA NE. ZA INFORMACIJE O ZALOGI PROSIMO POKLIČITE!
INFORMACIJE O POSEBNIH ZAHTEVAH RASTLINE, SKICO SAJENJA ALI ŠKROPILNI PROGRAM DOBITE PRI NAS.
SORTIMENT JE VSAKO SEZONO MALO DRUGAČEN.


Aktinidija


Slika

Sorta

Čas zorenja

Kratek opis

HAYWARD

konec OKT.

Rast je srednje bujna, je ženska rastlina, ki jo oprašuje sorta Tomuri (1 moška rastlina na 6 ženskih). Plod je ovalne oblike, dolg 6-7cm in premera 5cm. Kožica je zeleno rjava z nežnimi dlačicami. Meso je zeleno, sočno, sladko kislega osvežujočega okusa.


kaki


Slika

Sorta

Čas zorenja

Kratek opis

TIPO

NOV.

Rast je srednje bujna. Rodnost je redna in dobra. Plod je zelo debel, okroglaste oblike oranžne barve. Meso je pri neoplojenih plodovih rumene barve, pri oplojenih pa rumenkasto rjavkaste barve in odličnega okusa. Če so oplojeni so užitni že trdi, drugače se morajo zmehčat.


kaki


Slika

Sorta

Čas zorenja

Kratek opis

Različne sorte smokev

JUL.- NOV.

Rastejo v obliki drevesa ali grma. Rodnost odlična in je odvisno od sorte 1. krat ali 2. krat na leto. Niso občutljive na bolezni, so pa na zimsko pozebo. Plodovi so, odvisno od sorte, različnih barv (svetlo zelene, temno vijolične, zelenordeče-progaste,...), različnih oblik (od bolj ploščate oblike do bolj hruškaste oblike) in malo različnih debelin.


asimina


Slika

Sorta

Čas zorenja

Kratek opis

SUNFLOWER

OKT.

Raste počasi ampak lahko zraste 3-4m. Sorta je samooplodna in hitro zarodi. Ni občutljiva na bolezni, je pa malo na pozebe. Plodovi so svetlo zeleni in ovalni. Meso je belorumeno, mehko in z velikimi črnimi koščicami. Je sladko in aromatično (nekako podobno mešanici arom manga, ananasa in banane). Najbolj je primerna za svežo porabo, lahko pa tudi za predelavo.


Murve


Slika

Sorta

Čas zorenja

Kratek opis

BELA MURVA

konec JUN. in v JUL.

Rast je zelo bujna. Višina drevesa lahko tudi taka kot pri lipi.

Plodovi so sočni, osvežilni, sladki in zdravi.

RDEČA MURVA

konec JUN. in V JUL.


ČRNA MURVA

konec JUN. in v JUL.


 
Design downloaded from free website templates.